CLASSIC MOTOCROSS CUP 2009 SÄÄNNÖT

Moottoripyörä:
Luokka A: Moottoripyörän on oltava vuosimallia 1968 tai sitä vanhempi.
Luokka B: Moottoripyörän on oltava vuosimallia 1969 - 1974.
Luokka C: Moottoripyörän on oltava vuosimallia 1975 - 1979.
Luokka D: Moottoripyörässä oltava ilmajäähdytys, rumpujarrut, stereo- tai
monoperä mutta ei linkkusysteemiä. Vuosimalli on vapaa.
Luokkaan saa osallistua myös B- ja C-luokan pyörällä.
Luokka D1 = alle 250cc, D2 = yli 250cc
Luokka E: Vm 1987 ja vanhemmat pyörät, joissa saa olla monoperä, saa olla edessä levyjarru, takana täytyy olla alkuperäisasenteinen rumpujarru, keula voi olla perinteinen tai alkuperäisasenteinen up-side-down.
Luokka SV: Sivuvaunut. Alkuperäisesti ilmajäähdytteinen moottori. Etujousitus keinuhaarukkamallinen kahdella iskunvaimentajalla, takana stereoperä. Vuosimalli 1986 tai vanhempi.

Moottoripyörän tulee koostua vain ao. aikakautena valmistetuista tai alkuperäistä vastaavin ominaisuuksin varustetuista uustuotanto-osista. Kaasutin voi olla uudempi mutta mahdollisimman alkuperäistä vastaava, ei kiihdytyspumpulla varustettu. Mikäli mp:ssä on uudempia osia kuin siinä alun perin on ollut, se kuuluu niiden osien mukaiseen kilpailuluokkaan, esim. vuoden 1975 kone vuoden 1972 rungossa kuuluu luokkaan C.
Tekniset erimielisyydet ja luokkajaon ratkaisee tuomaristo.
Kaikissa soololuokissa jalkatappien on oltava kääntyvät.
Jousitus luokassa A ja B edessä max. 180 mm, takana max. 130 mm pystysuoraan mitattuna. Kaksitoimiset iskunvaimentajat, ns. kaasu- tai ilmaiskarit, sallitaan. Erillisellä, letkulla varustetulla kaasusäiliöllä olevia iskunvaimentimia ei sallita luokissa A ja B.
Luokassa C ei ole maksimimittoja mutta jousituksen tulee olla enintään vuoden 1979 tasolla, vm 1980 olevat osat ovat kiellettyjä vaikka niitä olisi ollut saatavilla 1979. Kaikissa luokissa monoperäisessä pyörässä takaiskunvaimentimen rakenne täytyy olla alkuperäisen kaltainen.
Kaikkiin luokkiin suositellaan ns. ''tapponappia'' pyörän sammuttamista varten.
Äänenvaimennin on pakollinen kaikissa luokissa.
Varikolla on jokaisen pyörän alla oltava suojamatto nestevuotojen varalta, vähintään 60 * 150 cm.

Numerointi:
Numerolaatan väri määräytyy koneen kuutiotilavuuden mukaan:
125+175 cc musta laatta, valkoiset numerot
250 cc vihreä laatta, valkoiset numerot
500 cc keltainen laatta, mustat numerot
Selkänumero on pakollinen kaikissa luokissa. Musta numero valkoisella pohjalla.

Ajaja:
Ajajalta vaaditaan Suomen Moottoriliiton myöntämä voimassa oleva moottoripyöräurheilun ajajalisenssi . Kilpailupaikoilta on mahdollista hankkia kertalisenssi. Myös tällöin ajajan tulee kuulua johonkin SML:n jäsenkerhoon/-seuraan, joka on voitava todistaa. Esim. Suomen Veteraanikilpamoottoripyöräkerhoon (SVKMK Ry, Raimo Vuoriniemi, Messukatu 30 C 11, 28190 PORI, p.02-641 2546).
Koska classic-luokat on tarkoitettu harrasteluokaksi, ei mukaan hyväksytä kilpailijoita, joilla on soololuokissa A-luokan kilpailijaluokitus motocrossissa ja/tai endurossa.
Ajajan minimi-ikä: alle 175 cc 16 vuotta, 250 cc 17 vuotta ja 500 cc 18 vuotta.
Ajovarusteina vaaditaan hyväksyttyä mallia oleva leukasuojallinen kypärä, hartiasuojat, vahvat saappaat, pitkähihainen paita sekä cross-tyyppiset housut. Varusteiden toivotaan olevan mahdollisimman lähellä ao. aikakauden henkeä, ei mielellään kirkkaita nykyaikaisia värejä.

Kilpailu:
Kilpailupäivänä on järjestäjän ilmoittaman ajan mittainen harjoitusajo sekä 10 minuutin ja kahden kierroksen pituinen kilpailu. Kilpailussa luokat A ja B voivat ajaa yhtä aikaa mutta tulokset lasketaan erikseen. Samoin D1, D2 ja E voivat ajaa yhtä aikaa mutta tulokset lasketaan erikseen. Kaikki maaliin ajaneet sijoittuvat omassa luokassaan tulosluettelon mukaiseen järjestykseen. Jokaisesta luokasta tehdään erillinen tulosluettelo. Lähtöpuomille ajetaan pistetilanteen mukaisessa järjestyksessä, ensimmäisessä osakilpailussa edellisen vuoden mukaan.

Cupin pistelaskenta:
CMC 2008 koostuu osakilpailuista, joista kustakin jaetaan luokittain pisteitä seuraavasti: (kaikki kilpailut huomioidaan. Cup-pisteet lasketaan kilpailun lopputuloksesta, ei eräkohtaisista tuloksista)
1. 25 pistettä, 2. 22 pist., 3. 20 pist., 4. 18 pist., 5. 16 pist., 6. 15 pist., 7.14 pist., 8.13 pist. jne.

Ilmoittautuminen:
Viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailua Husqvarna Club Finlandille virallisella Suomen Moottoriliiton kaavakkeella, johon merkittävä myös pyörän vuosimalli. Jälki-ilmoittautuneilta peritään korotettu osallistumismaksu. Kilpailijalle, joka kahdesti ilmoittautuu kilpailuun ja jää pois ilmoittamatta siitä järjestäjälle, voidaan määrätä SML:n sääntöjen mukaisesti kilpailukielto.


1.3.2009 Husqvarna Club Finland p.014-281 615, 050-5524 880

1