Esittelyssä Husqvarna Club Finlandin jäsen: JANI SIIKAMÄKI

 

                      Helsinkiläisen Jani Siikamäen kiinnostus moottoripyöriin heräsi toden teolla 11-vuotiaana kun hän seurasi serkkujensa päristelyä kaupungin kaduilla. Hän asui tuolloin Myllypurossa, ja koulun jälkeen hänellä oli usein tapana mennä läheiselle crossiradalle seuraamaan ajoa. Kaksipyöräkärpänen oli purrut tätä poikaa kunnolla!

                      Jani edustaa kerhossamme ns. Pelle Peloton –osastoa, termin hyvässä mielessä. Hän on erittäin ennakkoluuloton ja kekseliäs rakentelija, jolta eivät ideat lopu.  Tähän mennessä Janilla on ollut 53 eri pyörää (luku on todennäköisesti jo vanhentunut kun tiedote julkaistaan) joista hän on ehtinyt ajaa n. 40:llä. Nykyisin tallista löytyy kaksi Husqvarna 510 nelitahtista motocrosspyörää vuosimallia 1984, Husqvarna 125 CR 1983 ja muutama KTM. Työn alla hänellä on Montesa Capra Cross 250 1968, joita on valmistettu

vain 200 kappaletta. Tämän pelin kuntoon saaminen saattaa vielä kestää pidempään.

Sitäkin lähempänä hänellä on ensi esiintyminen Classic Motocrossin B-luokassa Jawa 350 1974:lla. Pyörä on tavallisesta katu-Jawasta rakennettu, joten mielenkiinnolla odotamme millaisen paukkuraudan Jani aikoo tuoda viivalle. Ja ensi kesäksi suunnitelmat muuttuvat aina vain hurjemmiksi: kaudella 2001 saa hiekka kyytiä, sillä miehen alla pitäisi räyhätä 750-kuutioinen Royal Enfield vm. 1968!!!

                     Kuntoilun lisääminen on miehen toiveissa, sillä motocross on todella rankkaa puuhaa vaikka konevoimalla siinä mennäänkin. Ja kun koneessa voima lisääntyy niin silloin eivät himpula-heikit enää pysty pyörää hallitsemaan, joten kuskin kehittäminenkin lienee paikallaan. Nelari-Husse on Janin mielestä hauska ajettava. Vaikka pyörässä on painoa enemmän kuin lääkäri määrää niin letkeä kone korvaa paljon. Vielä kun olisi sähköstartti… Hän ei ole ajanut kilpaa aiemmin mutta innostui heti alusta alkaen mukaan Classic Crossiin koska se sopii hyvin myös tavalliselle harrastajalle eikä ole tiukkapipojen hommaa. Ensimmäiseltä kaudelta jäikin varmasti monen mieleen Mäntyharjun kilpailu minne Jani ajoi Kotarillaan Helsingistä, ajoi kisan tyylikkäästi ja päräytti taas iloinen ilme kasvoillaan kotiin. Ja sinä päivänä muuten satoi lähes koko päivän! Tulipahan kilpailun ravat pestyä samalla pois.

 

Takaisin

1