Esittelyssä Husqvarna Club Finlandin jäsen: MATTI LAHTI

           Imatralainen Matti Lahti kiinnostui moottoripyöristä jo pikkupoikana. Se onkin aika luonnollista, sillä Imatran Ajot olivat kaupungissa suuri tapahtuma, jonka vaikutukselta ei voinut välttyä. Lisäksi Matin kodin lähellä oli pelto, jolla aina välillä kävivät harjoittelemassa motocrossia, maarataa ja jäärataa Husqvarnoilla ajaneet Risto Puhakka ja Jukka Monto. Eikä matka ollut pitkä Karhunmäen crossiradallekaan, joten virikkeitä ja esikuvia nuorukaiselle riitti.

          Monella Matin kavereista oli myös mopo ja niin myös hänen uransa kaksipyöräisillä alkoi Pappa-Tunturin sarvissa 70-luvun alussa. Kevarikortin saatuaan vaihtui alle Suzuki T125 eli ns. Lepakko-Suzuki. Se sai kyytiä kahden vuoden ajan, autoikään saakka. Neljännen polven autoilijana hän sitten juuttuikin ratin taakse seuraavien n. 15 vuoden ajaksi, mitä nyt välillä kävi hiukan tuulettamassa itseään kavereilta lainatuilla pyörillä. Imatran Moottorikerhon toiminnassa hän ollut mukana järjestelytehtävissä vuodesta 1972.

          90-luvun alussa Matti pääsi taas asiaan ja hankki 350-kuutioisen Enfieldin, Intian mallia. Sillä on nyt ajettu muutamia tuhansia kilometrejä. Seuraava hankinta olikin jo kovempi tykki, CZ 380 1988 motocross-pyörä. Tällä hän on ajanut lähinnä jäällä. Monipuolinen mies omistaa myös kuusipuolikkaan Ural-sivuvaunun. Sillä ajaminen vaati aluksi melko lailla opettelua. Opinnot sujuivatkin rauhallisesti, sillä Ural kävi aina puoli tuntia ja vaati sen jälkeen puolen tunnin huilitauon ennen kuin suostui käynnistymään uudelleen. Mutta hiljaahan se hyvä tulee, ja niin myös tässä tapauksessa: Matti oppi sivarin metkut ja nykyisin pyöräkin jo toimii kunnolla.

          Tallista löytyy myös museorekisterissä oleva Jawa 250 1957 sekä -70-80-lukujen taitteesta peräisin olevaa 50 cc Kreidler TT-pyörä. Tämä pieni pirisijä tuottaa tehoa n. 20 hevosvoimaa kun kierroksia on koneessa 20000 minuutissa. Parhaimmillaan pyörä kiitääkin 200 km/h! Pyörä on vielä hiukan remontissa mutta Matti toivoo pääsevänsä kokeilemaan sitä jo ensi kesänä.

          Uusin (ja ehkä merkittävin, toim. huom.) hankinta on Husqvarna 250 Enduro vm. 1968, eli pyörä jolla Kalevi Vehkonen voitti Päijänteen ympäriajon tuona vuonna. Juhani Nordlundin museorekisteröimässä pyörässä Mattia kiinnosti historian lisäksi se että pyörä on kuumaverinen kilpuri. Lisäksi enduropyörän monikäyttöisyys miellyttää koska sillä on hauska ajaa hiekkateilläkin. Melko lailla harjoittelua vaativa seikka on sen sijaan poljinten "vääräkätisyys". Matti kävi harjoittelemassa ajoa viime syksynä myös Eero Hilpinen Scramblessa, harmi vain että silloin sattui niin huono keli. Hauskaa oli silti.

          Autoilijana Matin kiinnostus ei luonnollisesti rajoitu pelkästään moottoripyöriin vaan myös vanhat autot ovat mieluisia. Kalustona on Buick Special 1938, Dodge Coronet 1950, Opel Rekord 1953 sekä häkäpöntöllä varustettu kuorma-auto Chevrolet 1939, joka hankittiin aihiona Californiasta. Auto oli seissyt vuosikymmeniä ja myyjä varoitti että siinä saattaa olla vaarallisia Black Widow eli Musta leski -hämähäkkejä, joten kannattaisi pestä auto huolellisesti painepesurilla ennen tarkempaa tutkimista. Näin tehtiinkin ja vaikka Matti välttyikin Mustan lesken puremilta, niin ilmeisesti pitkästä muuttomatkasta kimpaantunut ampiainen pisti kuitenkin. Turvotus oli ainakin Amerikan mallia!

          Matti Lahti toimii tällä hetkellä v. -90 perustetun Etelä-Karjan Vanhat Ajoneuvot ry:n puheenjohtajana. Yhdistys avasi -92  Joutsenoon 6-tien varteen museon, jossa on näytillä kaikkea liikenteeseen liittyvää, mm. 30 autoa ja 20 moottoripyörää, vanhimpana 20-luvulta peräisin oleva Charolea. Museossa on nähtävänä myös Matin Husqvarna.

 

Takaisin

 

1