Husqvarna Club
Finland
Etusivulle
Classic Cup
Jäsenesittelyt
Kuvat
Linkkejä
Keskustelu
Ajankohtaista
Jäsentiedote
Yhteystiedot
HCF
 
In English


 

 

 

 

 Ajankohtaista.......... mikäli sinulla on tietoa tällä palstalla jaettavaksi niin kerro siitä minulle:  

 

Ajankohtaiset tiedot löytyvät jatkossa keskusteluosiosta. Tälle sivustolle lisätään tietoja enää vain satunnaisesti.

Classic Motocross Finland jatkaa HCF:n crossityötä (Lisätty 23.1.2011)
Husqvarna Club Finlandin perustama ja paikallisten moottorikerhojen kanssa yhteistyönä järjestämä Classic Motocross Cup siirtyy vuodesta 2011 alaen Classic Motocross Finöand ry:n alaisuuteen. HCF jatkaa toimintaansa merkkikerhona.

Iisalmen Classic -viikonloppu (Lisätty 4.3.2007)
Iisalmessa järjestetään hieno Classic-tapahtuma 20.-22.7.2007. Toiminta alkaa perjantai-iltana yhteisellä illanvietolla. Lauantaina on aamupäivällä torilla elävää musiikkia, muutamien kuljettajien ja pyörien esittely sekä TT-pyörien konetarkastus. Iltapäivällä motocrossarit ajavat Scrambea ja illalla on heille palkintojenjako sekä koko porukan yhteinen illanvietto ruokailuineen ja saunomisineen. Sunnuntaina vuorossa on TT-pyörien näytösajot. Kyseessä ei siis ole kilpailu vaan molemmissa lajeissa ajetaan näytösluonteisest. Lisätietoja tulee nettiin sivulle www.classicraceiisalmi.fi
Tapahtuman juliste
Scramblen ilmoittautumislomake

Classic kisa Kangasalla 20.8. (Lisätty 21.8.2006)
Kauden viimeisen kisan epäviralliset tulokset on lisätty Classic Cup -osioon. Tulokset ovat epäviralliset kunnes KaMoKe vahvistaa ne. Kilpailu ajettiin todella hienolla paikalla Keski-Eurooppalaisen tyylisellä radalla, jossa pöly kuitenkin kiusasi melkoisesti sekä ajajia että yleisiä. Radan profiili oli classic-pyörille erinomainen vaikka korkeuseroja oli peräti 15 metriä.


Classic kisa Kangasalla 20.8. (Lisätty 24.5.2006)
Kauden kolmannen ja samalla viimeisen Classic Motocross -kisan päivämäärä muuttuu. Alun perin kisa piti ajaa 13.8. mutta nyt se järjestetään viikkoa myöhemmin eli 20.8.2006

2006 ensimmäinen Classic kisa Heinolassa 20.5. (Lisätty 17.5.2006)
Heinolan mainiolla radalla ajetaan tulevana lauantaina kauden ensimmäinen kilpailu. Kaikissa luokissa on mukavasti kuljettajia, ja sivuvaunuissa myös maaotteluhenkeä kun 15:sta mukaan ilmoittautuneesta parista peräti 9 on ainakin kuljettajan osalta Suomen ulkopuolelta. Kilpailut alkavat klo 12.00. Tervetuloa Heinolaan!

Keskustelupalsta toimii taas (Lisätty 19.3.2006)
Hakkerin kiusaama keskustelupalsta on nyt saatu vihdoin toimimaan, kiitos Kaukiaisen Janille siitä. Riiviöt olivat sekoittaneet kantaa sen verran että uusimpia viestejä ei saatu palautettua. Toivotaan että käyttäjät löytävät takaisin ja keskustelu viriää taas vilkkaaksi.

Classic-sivareiden ensimmäinen PM Heinolassa (Lisätty 19.3.2006)
Heinolan kisassa 20.5.2006 ajetaan sivuvaunujen ensimmäinen PM-osakilpailu. Mukaan odotetaan runsasta osanottoa kaikista pohjoismaista.

Classicin monoperäisten pyörien säännöstä (Lisätty 10.2.2006)
Vuoden 2006 sääntöihin lisätty lause "kaikissa luokissa monoperäisessä pyörässä takaiskunvaimentimen rakenteen täytyy olla alkuperäisen kaltainen" on hieman tulkinnanvarainen ja herättänyt kysymyksiä. Sääntö tarkoittaa, että jos pyörässä on monoperä, niin sen takaiskunvaimennuksen rakenteen täytyy olla MUUTTAMATTOMANA säännöt täyttävä, eli linkuton. Tällainen rakenne on classic-luokkien aikakautena ollut vain käytännössä vain Yamahassa, ja sen vuoksi muita rakenteita ei hyväksytä. Teoriassa Yamahan iskunvaimennus voidaan sääntöjen puitteissa asentaa myös muuhun säännöt muuten täyttävään pyörään. Se, onko se käytännössä mahdollista tai järkevää, onkin sitten toinen asia. Termi "rakenne" tarkoittaa tässä takahaarukkaa ja iskunvaimenninta sekä sen kiinnityskohtia. 
Sääntötarkennuksella halutaan rajata pois uudemmat linkuttomat takaiskunvaimennukset (kuten KTM:n), koska niillä on mahdollisuus saavuttaa pyörän alkuperäisiin jousitusominaisuuksiin huomattava parannus. Tällainen muutos on vastoin classicin periaatetta säilyttää pyörät ensisijaisesti mahdollisimman alkuperäisinä tai toissijaisesti ajalle tyypilliseen/mahdolliseen tapaan muutettuina.

Motocrossin mestaruustalukot (Lisätty 30.1.2006)
Marko Heija on kerännyt taulukot motocrossin mestareista SM-, MM- ja naisten MM-tasoilta. Ne löytyvät Classic Motocross -osion linkeistä.

Classic Motocross Cup 2006 (Lisätty 10.1.2006)
Kauden 2006 kilpailut ovat nyt selvillä. Kaikki kolme ovat kaksieräisiä, ja mukana ovat myös sivuvaunut. Sääntöihin on tullut myös joitain muutoksia ja tarkennuksia. Lisätietoja löytyy Classic Cup -osiosta. 

Kaksipäiväinen Classic-trial 17.-18.6.2006 (Lisätty 24.11.2005)
TeMK ja MP-Taito järjestävät kesäkuussa 2006 kaksipäiväisen, kansainvälisen Classic-trial tapahtuman Tervakoskella. Paikkaa kuvataan Suomen parhaaksi trial-maastoksi. Tapahtumassa on kolmen eri tasoluokan jaksot. 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Heikki Hyytiäinen, 0400-700311, heikki.hyytiainen(ät)tulisydan.fi

Jäsenmaksu 2006 (Lisätty 24.11.2005)
Kerhon jäsenmaksu on euron aikana ollut 14 eur/v mutta kustannusten nousun vuoksi kerhon siihen joudutaan tekemään "huima" yhden euron korotus. Jäsenmaksu 2006 on siis 15 euroa per vuosi. Ja kuten ymmärrettävää on niin jäsentiedote 1/2006 lähetetään ainoastaan maksun suorittaneille.

Novemberlopet 2006 (Lisätty 24.11.2005)
Norjalaiset ystävämme lähettivät kutsun hyvissä ajoin 28.10.2006 ajettavaan Classic Enduro -tapahtumaan. He toivovat kovasti osallistujia myös Suomesta. Oslon lähistöllä ajettavassa kilpailussa on kaksi luokkaa: Oldtimer pre 60, jossa ajajan täytyy olla syntynyt 1946 tai aiemmin, mutta 60-vuotiaat saavat osallistua pre 75 -pyörillä virhepistein, ja pre 55 -pyörien kuljettajilla ei ole ikärajoitusta. Enduro pre 60 -luokassa ei kuljettajan ikää rajata ja pre 75 -pyörillä saa osallistua virhepistein. Kaikkien pyörien tulee olla lyhyellä iskunvaimennuksella sekä tieliikenteeseen rekisteröityjä ja vakuutettuja.
Katso kutsu täältä.

Classic Motocross des Nations 2005 (Lisätty 8.11.2005)
Kilpailu ajettiin Dieskaussa, Saksassa 3.9.2005. Kisaraportti löytyy Classic Cup -linkin takaa.

Classic Motocross Cup säännöt 2006-2007 (Lisätty 8.11.2005)
Sääntöihin on tulossa muutamia muutoksia / tarkennuksia. Epävirallinen vedos löytyy keskustelupalstalta osiosta Kilpailut.

Heikki Mikkolan viralliset fanisivut avattu (Lisätty 8.11.2005)
Motocrossin nelinkertaisen maailmanmestarin (joista hän ajoi kaksi Husqvarnalla) viralliset fanisivut on avattu internetiin. Sivujen takana on belgialainen Guy Jamar. Hienoja sivuja voi käydä katsomassa osoitteessa www.heikkimikkola.be

Hakkeri keskustelusivuilla (Lisätty 8.112005)
Hakkeri on nähnyt tarpeelliseksi sotkea Husqvarna Club Finlandin keskustelupalstan. Vika korjataan normaaliin kuntoon heti kun ylläpitäjien talkooaika antaa periksi. Nytkin sivut toimivat vaikka etusivu näyttää hieman oudolta. Valitettava tapaus mutta meitä on moneksi. Hakkerin järjenjuoksua ei voi ymmärtää, sillä tästäkään työstä ei varmasti ollut kenellekään mitään hyötyä, jos tosin haittakin jäi minimaaliseksi.

Heinolan MM-enduro (Lisätty 30.8.2005)
Husqvarna Club Finlandin jäsenet ja classic motocrossin harrastajat olivat osaltaan auttamassa Heinolan Moottorikerhoa enduron MM-osakilpailun järjestämisessä 27.-28.8.2005. Kauttamme löytyi tapahtumaan reilut 30 talkoohenkistä henkilöä. Suuri kiitos vielä kerran kaikille sekä HCF:n että erityisesti HeMK:n puolesta. HCF:n talkoolaisten kesken arvottiin painepesuri, sen voitti Mikko Kulmala. Lisäksi arvottiin muutama pienempi palkinto.

Kilpailuissa Husqvarnan paras sijoitus oli Darryl Bolterin kakkos-sijat junioreissa molempina päivinä. Mika Ahola ajoi suurimmassa eli E3-luokassa sunnuntaina kolmanneksi. Anders Eriksson ja Mika Saarenkoski loukkaantuivat torstai-iltana harjoitellessaan, eivätkä osallistuneet kilpailuun.

Classic Motocross Cup (Lisätty 4.8.2005)
Classic Motocross Cupin toinen kisa ajettiin Imatralla Kurkvuoren perinteikkäällä radalla. Ratamestari Martti Kiuru oli tehnyt classic-pyörille erinomaisen radan, jossa päästiin nauttimaan vauhdin hurmasta. Sääkin suosi ajajia ja melko runsaslukuista yleisöä. Edellispäivän, eli Muistojen Imatranajon 20.000 katsojan lukemiin ei tosin aivan päästy.

Kauden lopuksi jaettiin palkintoja:
- vanhin pyörä: Jukka Lahti, MZ 125 1960.
- vanhin kuljettaja: Per-Erik Grims
- paras nelitahtinen: Jouni Tiitta, BSA Cheney 500 1971
- Husqvarna Club Finlandin palkinto: Leo Uro, Husqvarna TC 500 1983
- Heikki Mikkolan Taistelijan Malja: Jukka Lahti

Kilpailun tulokset löytyvät Classic –osiosta.

Ideoita kauden 2006 kisapaikoista otetaan mielellään vastaan!

Classic Motocross Cup (Lisätty 19.6.2005)
Classic Motocross Cupin ensimmäinen kisa ajettiin 18.6. Heinolassa. Rata oli mahtavassa kunnossa ja sääkin oli aurinkoinen koko päivän. Uutuutena mukana oli sivuvaunuluokka, johon saatiin kilpailijoita myös ruotsista. Soololuokissa, varsinkin B:ssä ja C:ssä, kilpailijoita oli normaalia vähemmän. Osalla syynä oli tekniset ongelmat mutta moni aiemmin aktiivisesti mukana ollut puuttui lähtöluettelosta. Miksi näin? Toivottavasti tilanne normalisoituu seuraavassa kisassa.

Kilpailut onnistuivat erinomaisesti. Järjestelyt sujuivat hienosti ja onnettomuuksilta vältyttiin. Iltaa vietettiin porukalla musiikin, videoiden ja yleisen seurustelun merkeissä. Kilpailun tulokset löytyvät Classic –osiosta.


Kauden toiseen, ja samalla viimeiseen kilpailuun Imatralle, on ilmoittauduttava Husqvarna Club Finlandille 16.7.2005 mennessä.


Kutsu Muistojen Imatran ajoon (Lisätty 9.5.2005)

Lisätietoja täältä  

Heinolan classic -kisa 18.6.2005 varmistui (Lisätty 23.3.2005)

Heinolan Moottorikerho järjestää yhteistyössä Husqvarna Club Finlandin kanssa kilpailun pelkille classic-luokille lauantaina 18.6. Ensimmäistä kertaa mukana ovat myös sivuvaunut, mikäli pareja tulee riittävästi. Päivän päätteeksi varikolla pidetään yhteinen illanvietto. 

HeMK:lle on syytä nostaa hattua heidän panoksestaan classic motocrossin hyväksi, sillä kerhon voimavarat menevät tällä kaudella melko tarkkaan elokuun MM-enduron järjestelyihin. Tästä syystä classic-kisan järjestelytehtävin tarvitaan ehdottomasti Husqvarna Club Finlandin jäseniä, classic motocrossin ajajia ja muita asiasta kiinnostuneita. Muuten tapahtuman toteutuminen on vaarassa. Tämä on meille tiukka paikka osoittaa että kerhon hajanaisuudesta huolimatta pystymme tähän, ja kaikkien toivotaan ymmärtävän se, että ilman talkooporukkaa ei kilpailua voida järjestää. Henkilöitä tarvitaan esim. lippumiehiksi, lähtökäytävän järjestäjäksi, lähettäjäksi, kierroslaskentaan yms. Olkaa hyvä ja ilmoittakaa Veijo Paappaselle (iltaisin p. 050-5524 880) mahdollisimman pian halustanne auttaa tapahtuman onnistuneessa läpiviennissä.  

27.-28.8. ajettava HeMK:n järjestämä MM-enduro kaipaa myös talkooväkeä. Kiitokseksi radan käytöstä ja järjestysavusta classic kisassa HeMK toivoo saavansa apua Husqvarna Club Finlandin jäseniltä sekä classic motocrossin ajajilta ja ystäviltä. Myös näihin (yksinkertaisiin, ei lajin tuntemusta vaativiin) tehtäviin voi ilmoittautua Paappaselle.

Classic -viikonloppu Imatralla 30.-31.7.2005 (Lisätty 7.2.2005)

Imatran Moottorikerho hellii taas vanhojen kilpamoottoripyörien ystäviä. Lauantaina 30.7. järjestetään Muistojen Imatranajo, näytösajo vanhalla TT-radalla, kirkkaimpana tähtenä Giacomo Agostini aidolla 500cc 3-pyttyisellä MV Agustalla. Ne äänet...

Sunnuntaina 31.7. ajetaan Classic Motocross Cupin osakilpailu Kurkvuoren perinteikkäällä radalla. Lisätiedot motocross kilpailusta sekä ilmoittautumiset: Veijo Paappanen, Karpalokuja 2 D 65, 40340 JYVÄSKYLÄ.

Kokoontumisajo järjestetään myös vanhalla paikallaan Vuoksen vallilla, TT-varikon vieressä 29.-31.7. 

Lisätietoja täältä sekä www.imatranmoottorikerho.fi

Hyvinkää Trial & Scramble 27.8.2005 (Lisätty 7.2.2005)

Hyvinkään Moottorikerho järjestää classic-pyörän omaaville maastomotoristeille taas hauskan ulkoilupäivän elokuun viimeisenä lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Aamupäivällä ajetaan trialia jaksoilla, jotka sopivat lajia vähemmänkin harrastaneille, ja iltapäivällä päästetään scramble-kuljettajat motocross-radalle. Tästä löytyy yleistä tietoa lajin luonteesta.
Vuoden 2005 tapahtumaa on laajennettu niin että mukana on myös rompetori.

Kerhon sivuille helpompi osoite (Lisätty 10.1.2005)

Husqvarna Club Finlandin sivuille pääsee nyt helpommin muistettavalla osoitteella www.husqvarnaclub.com Sivujen fyysinen sijainti ei muutu eli vanhat osoitteet toimivat jatkossakin.

Classic motocross -kokous (Muutettu 1.11.2004)

Classic Motocross –väki piti kokouksen 30.10. Heinolassa. Paikalla oli reilu 20 henkilöä, enemmänkin olisi mahtunut. Palaute kauden 2004 tapahtumista oli myönteistä vaikka Joutsan peruuntuminen olikin harmi. Keskustelimme kilpailujen järjestämisestä jatkossa pääsääntöisesti omina kisoina, eli sellaisina joissa on pelkästään classic-luokat. Tämän onnistuminen on kuitenkin kiinni paikallisten moottorikerhojen, ja eritoten niissä toimivien classic-harrastajien aktiivisuudesta. Husqvarna Club Finland ei yksin voi kilpailuja järjestää. Tutkimme esimerkkiä tällaisen kisan kulurakenteesta ja totesimme että ns. tuplakisana se voidaan järkevästi järjestää. Myös sivuvaunut ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tulla mukaan omana luokkanaan. Mikäli pareja löytyy tarpeeksi eli n. 8 –10 niin sille ei liene mitään estettä. Kilpailuun ilmoittautumiseen ajajilta toivotaan reipastumista: ilmoittautukaa ajoissa ja oikein täytetyllä virallisella lomakkeella!

Kauden 2005 kilpailuista ei ole vielä varmuutta mutta toiveissa on omat kaksieräiset kisat Heinolassa kesäkuun alussa ja Imatran Kurkvuoressa heinäkuun puolivälin jälkeen. Ehkä joku muu vielä? Joukkue-MM:n karsintakisa on tarkoitus pitää Heinolan kilpailun yhteydessä. Ensi vuonna säännöt ovat samat kuin 2004. Vuodeksi 2006 kaavaillaan A-luokan vuosirajan nostoa kahdella eli siinä ajaisivat vm. 1968 ja vanhemmat pyörät. Lisäksi kuljettajat, joilla on A-lisenssi motocrossissa ja/tai endurossa eivät saisi osallistua classic-luokan kilpailuun. Tämä siksi että luokka halutaan pitää harrastajille suunnattuna, aivan kuten nykypyörien kilpailussa A-luokkalainen ei saa ajaa B-luokan kilpailussa. D-luokan sääntöihin kaivataan iskunvaimennuksen osalle tarkennuksia mutta siihen ei vielä tehty tarkempia linjauksia.

Sivuvaunumiehet voittoon USA:ssa (Lisätty 18.10.2004)

Suomen vauhdikkain classic motocross sivuvaunupari, Jari Hätönen - Jarmo Jalonen, osallistui viikonloppuna kilpailuun USA:ssa. He ajoivat lainapyörällä molempien erien voittoon ja näyttivät paikallisille miten crossia ajetaan. Suorituksen arvoa nostaa vielä se että heillä oli ainut tuplaiskarein varustettu ajokki, muilla oli pyörissään tehokkaampi monoperä.

Rompetori Imatralla 6.11.2004 (Lisätty 5.10.2004)

Etelä-Karjalan messukeskuksessa (6-tien varrella) järjestetään suuri rompetori marraskuun alussa. Tervetuloa tekemään löytöjä!

2004 Classic Motocross Cup (Muutettu 14.9.2004)

Kauden viimeinen Classic-osakilpailu ajettiin 11.9.2004 Muukossa, lähellä Lappeenrantaa. Imatran ja Lappeenrannan moottorikerhot ansaitsevan kiitettävän arvosanan järjestelyistä; ne sujuivat säätä myöten esimerkillisesti. Muukon raskas rata oli saatu niin hyvään kuntoon kuin se koko kuopan maata vaihtamatta on mahdollista. Vaikka rata oli pehmeä ja paikoin kuoppaisena vaikea, niin sivummalta löytyi halukkaille tasaistakin pintaa myös päivän lopulla. Tämän kilpailun sekä koko kauden tulokset löytyvät classic cup -osiosta.

Classic Motocross des Nations (Muutettu 19.10.2004)

Viime vuoden mestaruutta puolustamaan lähtenyt Suomi saavutti teknisistä ongelmista huolimatta hopeaa joukkue-MM:ssä luokassa 40+. Joukkueessa ajoivat Alpo Viitanen, Kari Laaksonen, Timo Remes ja Lasse Rantanen. Voiton vei isäntämaa Tsekki. Muissa luokissa Suomella ei ollut edustusta. Kilpailu käytiin 4.9.2004 Tsekin Holicessa. Lue tarkempi juttu täältä. Kaikkien luokkien tulokset löytyvät ECMO:n sivuilta.

Linköping 31.7.-1.8.2004 Classic Motocross (Lisätty 9.8.2004)

Pohjoismaiden suurin classic-tapahtuma Linköpinginssä, Ruotsissa, keräsi ennätysmäärän osallistujia: TT 300, motocross 200, speedway 60 ja trial 30 kilpailijaa. Ja kaikki (TT:n yhtä luokkaa lukuun ottamatta) vanhoilla pyörillä. Suomalaisten menestys maastopyörillä oli taas erinomainen. Ohessa motocrossin tuloksia.

Joutsan Classic -kilpailu peruutettu (Lisätty 9.7.2004)

JH-Team on peruuttanut syyskuun lopulla pidettäväksi aiotun motocross -kilpailun joten siellä mukana olleet classic -luokat jäävät näin myös ajamatta.

Husqvarna Club Finlandin 10-vuotistapahtuma (Muutettu 21.6.04)

Kerhon 10-vuotisen taipaleen kunniaksi Heinolassa 19.-20.6 pidettiin kaksipäiväisen juhlatapahtuman. Viikonloppu onnistui erittäin hyvin. Classic Motocross Cupin kilpailu keräsi varikon täyteen osallistujia ja kilpailut olivat tiukkoja. Hva-näyttelyssä oli ihailevien katseiden kohteena lähes 40 ajokkia. Kaupungille suuntautuneessa paraatissa vanhin pyörä oli Steve Tellin 1000-kuutioinen vuodelta 1932. Mukana ajamassa olivat myös mm. Heikki Mikkola, Kalevi Vehkonen, Aarno Erola, Pentti Kalteva, Osmo Kiukkonen jne. Ja iltajuhlasta jäi kaikille varmasti monia muistoja.

Sunnuntaina ajettiin vielä näytösajot Scramblessa ja Classic Trialissa.

Kaikista tapahtumista lisää tietoja seuraavassa jäsentiedotteessa. Toivon että lähettäisitte minulle lisää kuvia tapahtumasta!!

Rompemyyntiä (Lisätty 17.3.04)

Kokkolan Perinnemarkkinayhdistys ry ilmoittaa järjestävänsä
- 12.-13.6. Wanhanajan Markkinat, esillä monenlaisia moottoreita ja kulkupelejä
- 28.-29.8. Rompetorikauppiaitten Meri- ja Konepäivät Venetsialaisina. Ohjelmassa mm. paljasjalkavesihiihtoa, traktoreita, auto- ja maamoottoreita, moottoripyöriä ja mopoja, venetsia-ajot, pärehöyläystä, sepän töitä ym. Mäkiautojen SM-osakilpailu, traktoreiden kiihdytyskilpailu.

Lisätietoja: http://www.perinnemarkkinat.fi sekä sähköpostilla 
pentti.kallio@perinnemarkkinat.fi

Classic-kisat 2004 (Muutettu 17.5.04)

Ensi kauden kotimaan kilpailut ovat nyt selvillä. Heinolan kisassa on vain classic-luokat ja siellä ajetaan kaksi osakilpailua samana päivänä. Kilpailut ajetaan niin että A ja B-luokat ajavat yhteislähdössä mutta C:llä on oma lähtö ja D:llä oma. Myös ulkomaiden kilpailuista on tihkunut tietoja. Ohjelma löytyy täältä
Euroopan mestaruuskilpailuja on nyt vain kolme (Saksa, Hollanti ja Ranska), jotta kilpailijoiden kustannuksia saataisiin järkevälle tasolle. Joukkue-MM ajetaan 4.-5.9. Tsekin Holicessa.
Ruotsalaisilta saatujen tietojen mukaan FIM on myös alkanut kiinnostua alati kasvavasta classic motocross -maailmasta. Suunnitelmissa on ajaa kaudella 2005 FIM Veteraani Cup ja FIM Seniori Cup. Mitä se sitten tulee tarkoittamaan? Se selvinnee myöhemmin. Myös naiset tulevat saamaan oman FIM Naisten Cupin 2005 !!

Husqvarna-kirja (Muutettu 20.1.04)

Husqvarna-moottoripyörät, Husqvarna Club Finland ja suomalainen classic motocross -kirja on nyt valmis! Kirja on saavuttanut hyvän suosion ja niinpä niitä on painettu pieni määrä lisää.
Lisätietoja täältä

Kauden viimeinen Classic-osakilpailu ajettu  (Lisätty 21.9.03)

Classic Motocross Cupin kauden 2003 viimeinen osakilpailu ajettiin Heinolassa 20.9. Sää suosi kilvoittelijoita kun aurinko paistoi koko päivän täydeltä terältä. Kilpailuissa oli vain muutama luokka joten rata pysyi koko ajan erinomaisessa kunnossa eikä aikataulun kanssa tullut hässäköintiä. Kiitokset järjestäjille!
     Kilpailun tulokset sekä kauden loppupisteet löytyvät Classic -osiosta. Kauden päätteeksi palkittiin ansioituneita henkilöitä:
- Heikki Mikkolan lahjoittama Taistelijan malja -kiertopalkinto: Pentti Laaksonen
- Husqvarna Club Finlandin Taistelijan malja: Pasi Saikkonen
- paras nelitahtinen: Jouni Tiitta
- vanhin kuljettaja: Jukka Monto
- vanhin pyörä: Timo Lahti (arvottu)
    Lisäksi moottoripyöräpatsaalla palkittiin kaikki jotka ovat osallistuneet vähintään kolmeen osakilpailuun mutta eivät ole sijoittuneet palkinnoille. Ja sen lisäksi kaikki, jotka ovat ajaneet yhden tai kaksi kilpailua sijoittumatta palkinnoille, saivat mitalit kaulaansa. 
    Ruotsissa on ajettu classic crossia jo vuosikymmeniä, mutta vasta Heinolan kilpailuun saatiin ensimmäinen osanottaja naapurimaasta kun Bengt Persson ajoi D-luokassa Leo Uron nelitahtista Husqvarnaa. Nyt kun homma on saatu alkuun niin toivotaan että tulevina vuosina heitä tulee enemmänkin. 
    Kiitos kaikille tästä kaudesta, tavataan taas ensi vuonna!

Suomelle kultaa!!  (muutettu 21.9.03)

Classic Motocross des Nations MM-joukkuekilpailu ajettiin Tanskassa 6.9.
Suomen yli 40-vuotiaiden joukkue kruunattiin maailmanmestariksi. Joukkueessa ajoivat Alpo Viitanen, Kari Laaksonen, Lasse Rantanen ja Timo Remes. Suomalaiset olivat kisassa ylivoimaisia, sillä heidän virhepistemääränsä oli 23 kun toiseksi ajaneella Hollannilla se oli 65. Hopeasta käytiinkin tiukka kamppailu kun pronssille jäänyt Tanska sai 67 pistettä. Joukkueessa täytyi olla yksi 250cc pyörä ja meillä sitä ajoi Kari Laaksonen. Hän meni ensimmäisessä erässä uskomattoman kovaa ollen maalilipulla kolmas! Alpo Viitanen oli toinen ja Lasse Rantanen viides, sekä ikänsä puolesta jo 50+ joukkueeseen kuuluva Timo Remes yhdeksäs. Toisessa erässä tahti jatkui: Viitanen kolmas, Rantanen neljäs ja Laaksonen kuudes. Vaikka hollantilainen Peter van de Nieuwenhof voittikin molemmat erät ja Berrie Heijnen oli neljäs ja viides, niin heidän muut ajajansa eivät olleet yhtä hyviä ja virhepisteitä tuli selvästi Suomea enemmän. Mukana oli yhteensä yksitoista maata.
Yli 50-vuotiaat sijoittuivat kahdeksanneksi, joukkueella Leo Lindberg, Timo Lahti, Jukka Monto ja Leo Uro. Joukkueen paras pistehai oli Timo Lahti, joka oli molemmissa erissä 17. Leo Lindberg sai hollantilaiselta Piet van Dijkiltä lainaksi Matchless 500 1964:n ja saavutti aamun harjoituksissa ensi kertaa ajamallaan pyörällä sijoitukset 26 ja 27. Jukka Monto oli molemmissa erissä 29. ja Leo Uro 30. Myös tässä luokassa oli yhteensä yksitoista maata, eli lähtöpuomin takana oli 44 ajajaa. 
Tarkemmat tulokset Classic -osiosta.

Husqvarna & Classic -kirja  (lisätty 26.8.03)

Pääosin vastuullani oleva kirja, omasta puolestani voin sanoa Suurprojekti, on jo melko hyvällä mallilla. Kirjaan tulee kolme pääaihetta: Husqvarna Club Finland, Husqvarna moottoripyörät ja Suomalainen Classic motocross. Sivuja näyttää tällä hetkellä tulevan reilusti yli 200 A5-koossa, enkä ihmettele jos lopullinen luku tulee olemaan 300:n nurkilla. Uskoisin että alkuperäinen aikataulu pitää ja kirjaa voi kysellä marraskuun lopulla. Haluan kiittää tässä kaikkia kirjan teossa avustaneita mutta huomautan että kaikki aiheeseen liittyvä tieto on edelleen tervetullutta. Varsinkin monelta classic-kuskilta puuttuu vielä omat tiedot. 
/ Juha Monto, p. 050-3036 972

Hyvinkää Classic Trial & Scramble  (lisätty 26.8.03)

Perinteinen Hyvinkää Classic Trial & Scramble -näytösajo ajetaan lauantaina 30.8. Trial starttaa klo 10.30 ja scramble 12.30. Hyvinkään Moottorikerho toivottaa tervetulleeksi! Lisätiedot Erkki Petäjä, 050-5932 900

Äänimittaukset Classic Motocross Cupissa (lisätty 18.8.03)

Sarjan viimeisessä osakilpailussa Heinolassa on tarkoitus mitata äänet kaikista pyöristä. Tämä tehdään nykytilanteen selvittämiseksi, ketään ei tulla hylkäämään nykypyörien sääntöjen ylittävästä äänitasosta. Varmistakaa että merkitsette ilmoittautumislomakkeeseen moottorin iskun pituuden ja männän halkaisijan, jotta tiedetään oikea kierroslukumäärä jolla mittaus suoritetaan. Näin saadaan oikea tulos eikä aiheuteta moottorille tarpeetonta rasitusta.

 

Classicia Linköpingissä (lisätty 6.8.03)

Skandinavian suurin classic-mp tapahtuma pidettiin 2.-3.8. Linköpingissä. Suomalaisia oli taas mukana niin motocrossissa, trialissa kuin TT-radallakin. Menestystä tuli kaikissa lajeissa: kerholaisista hienoja sijoituksia napsivat Jukka Penttilä (luokkavoitto), Hannu Turunen ja Erkki Petäjä trialissa sekä Timo Hanski, Leo Uro ja Juha Monto motocrossissa.

Motocrossissa uusimpien pyörän luokan voitti Kari Laaksonen voitti Honda 450:llä. Leo Uro oli B-finaalin 7.  

Laaksonen oli huimassa vedossa sillä hän vei myös Pre-74:luokan 500-kuutioisten voiton CZ 380:lla eräsijoituksilla 2-1-1. Luokka oli suomalaisjuhlaa sillä hopealle ajoi Juha Monto Maico 400 1974:lla, eräsijoitukset 3-3-2. Toisessa erässä suomalaisilla oli aluksi jopa kolmoisjohto kun Mauri Penttilä sai Suzuki 400 1973:nsa hyvään vauhtiin. Penttilä liputettiin kuitenkin 300 metriä ennen maalia mustalla lipulla pois koska Suzukista oli edellisellä kierroksella pudonnut pakoputki. Vaikka ratkaisu oli sääntökirjan mukainen niin se oli kuitenkin urheilullisesti älytön. Ei 300 metrin ajosta olisi ollut kenellekään haittaa. Koska Linköpingissä lopputuloksiin lasketaan kaikki erät niin hänen pelinsä oli tällä ratkaisulla pelattu. Viimeisessä erässä saman kohtalon koki 2-kertainen maailmanmestari Bengt Åberg. Leo Uro oli kilpailun yhdeksäs. Tuloksen sai yhteensä 20 ajajaa.
250-kuutioisissa Timo Hanski ajoi pronssille Husqvarna 250 1974:lla. Eräsijoitukset 3-2-3. Tuloksen sai yhteensä viisi ajajaa. Mm. Ari Seppäsen ajo loppui jo ensimmäisessä erässä konerikkoon.

Pre-70:luokassa 250-kuutioisissa Juha Monto ajoi Husqvarna 250 1966:lla eräsijoitukset 1-1-3 mutta voittajaksi julistettiin tasapisteissä Ruotsin Lars Ingvarsson (HVA 250 1969) eräsijoituksilla 2-2-1. Montolle siis hopeaa. Pronssille ajoi Timo Järvinen (CZ 250 1966) eräsijoituksilla 3-3-2. Tuloksen sai yhteensä 7 kilpailijaa.

Sivuvaunuissa voiton nappasivat jo tuttuun tapaan Jari Hätönen - Jarmo Jalonen. Pronssille ajoivat Kari Tuominen - Jouni Hätönen.

Classic Motocross Cup Lievestuore  (lisätty 20.7.03)

Sarjan toinen osakilpailu ajettiin todella lämpimässä säässä mutta Keski-Suomen Moottorikerhon rata oli siitä huolimatta mainiossa kunnossa. Erinomaisen hyvä kastelujärjestelmä piti huolen siitä että rata ei pölissyt mutta ei toisaalta ollut kurainenkaan. Ja kun pinta oli vielä riittävästi tasattu ja radan muoto tunnetusti classic-luokillekin sopiva, oli ajonautinto paikalla oleville selvä asia.

A/B/C-luokissa lähtöpuomin taakse kerääntyi yhteensä 31 kuskia, joista maalilipun näki 27. A-luokassa oli vain kolme osanottajaa, mikä oli selvä pettymys sillä enemmänkin kalustoa löytyisi. B-luokassa sen sijaan tehtiin uusi osanottajaennätys: 16 kilvoittelijaa. Mukana oli ilahduttavasti täysin uusiakin kasvoja sekä myös Suomen radoilla uusi pyörämerkki, AJS.  C-luokassa mentiin Suzukien tahdittamana sillä viisi ensimmäistä oli keltaisia pyöriä.

D-luokan kilpailu jäi ajamatta. Kilpailun tuomaristo joutui tekemään tämän erittäin valitettavan päätöksen kun classic A/B/C:n jälkeen ajetussa 80-kuutioisten lähdössä tapahtui kaatumisia, joista jouduttiin viemään useita poikia sairaalaan tarkistukseen. Koska kilpailua ei voi jatkaa sillä aikaa kun ambulanssi oli poissa niin aikataulu venyi niin paljon että radan ympäristöluvan myöntämä ajoaika (klo 18.00 saakka) loppui ja näin classic-D ja SM 125:n toinen erä jouduttiin jättämään ajamatta. D-luokan kuljettajat saivat osanottomaksunsa takaisin. Harmillinen tapaus josta ei voi - eikä pidä - syyttää ketään.

Husqvarna 100 vuotta (lisätty 25.6.03)

Juhlaviikonloppu 7.-9.6.2003 keräsi Huskvarnaan suuren joukon Husqvarna-moottoripyörien ystäviä. Tänä vuonna on tehty 100 vuotta  HVA-moottoripyöriä. Lauantai-iltana pidettiin pienimuotoinen grillijuhla, sunnuntaina ajettiin erittäin hauska tehtäväreitti-ajo hienoissa maalaismaisemissa. Iltaa vietettiin juhlaillallisella. Maanantaina ajettiin vielä näytösajo kilpamoottoripyörille kaupungin keskustassa. Suomalaisia (suurin osa HCF:n jäseniä) oli mukana noin 20, kirkkaimpana tähtenä Heikki Mikkola. Paikalla oli myös muita maailmanmestareita kuten Torsten Hallman, Bill Nilsson ja Jacky Martens. Lisäksi tehtaan museossa oli juhlanäyttely. Tarkempi kuvaus ja paljon kuvia tapahtumista on jäsentiedotteessa 3/2003 joka julkaistaan elo-syyskuun vaihteessa. Joitakin kuvia tulee myös internet-sivuille.

Classic lajiryhmä (lisätty 25.6.03)

Suomen Moottoriliiton alaisuuteen perustettiin Classic luokille oma lajiryhmä. Lajiryhmässä on aluksi edustajat vain RR:n puolelta. Suunnitelmista tiedotetaan lisää kun asia etenee.

Heinolan kilpailu siirtynyt!!

Kilpailua on siirretty viikolla joten uusi päivämäärä on 21.9.2003.

Classic Motocross Cup kuljettajat!!!!

Toimittakaa tietonne Juha Montolle mahd. pian kirjaa varten (Nimi, syntymävuosi, kerho, kotipaikkakunta,kilp.nro, tiedot moottoripyörästä ja kuljettajasta (moottoripyöräily-historia, muut harrastukset yms. mitä haluatte kertoa). Kirjoittakaa mieluummin liikaa kuin liian vähän, tyhjä sivu omalla kohdalla kirjassa näyttää varmasti tylsältä... Kaikki vähintään kolmessa osakilpailussa ajavat esitellään. Lisätietoja Juha Monto 050-3036 972.

Ensimmäinen Classic Motocross Cup

osakilpailu ajettiin 18.5.2003 Kaanaan radalla. Päivä oli sopivan viileä mutta välillä sateinen, onneksi ei kuitenkaan Classic-lähtöjen aikana. Rata oli melko pehmeä ja kuoppainen, joten kuljettajilta kysyttiin hyvää kuntoa. Tulokset löytyvät Classic Cup -sivuilta. Seuraava osakilpailu on Lievestuoreen mainiolla radalla 20.7.

Classic lajiryhmä

Suomen Moottoriliiton alaisuuteen suunnitellaan Classic luokille omaa lajiryhmää. Lajiryhmässä olisi aluksi edustajat RR:n ja motocrossin puolelta, jatkossa lajivalikoima voisi kasvaa trialin ja speedwayn suuntaan. Suunnitelmista tiedotetaan lisää kun asia etenee.

Torsten Hallman

Eräs Husqvarnalla ajaneista legendaarisista kuljettajista on 4-kertainen maailmanmestari Torsten Hallman. Sain 20.3.2003 häneltä sähköpostia, jossa hän kertoi katselleensa kerhomme internet-sivuja, ja oli pitänyt niistä. Lisäksi hän lähetti linkin omille sivuilleen www.hallmandist.se/mrmx
Käykääpä kurkistamassa!

PS. Hallman kävi monen muun vanhan motocross-tähden kanssa Helsingissä 17.5.2003. Kuva hänestä ystävineen kerhotiedotteessa 2/2003.

Kerhon internet-sivut uudistuivat

Husqvarna Club Finlandin internet-sivuille tehtiin huomattava kasvojen kohotus. Asiantuntijana sivujen rakentamisessa toimi classic-radoilta tuttu Jani Kaukiainen. Sivujen käytettävyyttä parannettiin sekä niille tuli uusia ominaisuuksia, esim. keskustelupalsta. Sinne voitte kirjoittaa kommentteja, kysymyksiä, vastauksia, ostetaan/myydään-ilmoituksia, mielipiteitä jne. Aktiivinen osallistuminen toivottavaa! Lisäksi toivon kommentteja uusista sivuista sekä ehdotuksia miten niitä voitaisiin edelleen kehittää. 

Kuvien määrää on lisätty ja ne on jaettu kolmeen ryhmään: Husqvarna, Classic Motocross Cup ja Menneet ajat. Husqvarna-ryhmässä on vain HVA-kuvia. Classic Cup -ryhmässä on kuvia cupin osakilpailuista ja muista nykyajan classic-tapahtumista. Menneet ajat -ryhmässä julkaistaan vanhoja (80-luvulta ja sitä vanhempia) kuvia. Toivoisin että lähetätte valokuvia julkaistavaksi kaikkiin ryhmiin.

 

Uusi Husqvarna kerho

Norjalaiset ovat perustaneet oman HVA-kerhonsa; Husqvarna Club Norway. Kerhon virallinen perustamispäivä on 11.3.2003, jolloin tulee kuluneeksi tasan 100 vuotta siitä kun ensimmäinen Husqvarna-moottoripyörä lähti tehtaalta.

 

Husqvarna & Classic motocross-kirja 

Kerho on päättänyt julkaista kirjan. Husqvarna Club Finland täyttää 10 vuotta 2004 ja tänä vuonna Husqvarna on valmistanut moottoripyöriä 100 vuotta. Nämä aiheet muodostavat kirjan ensimmäisen osion. Toinen osio koostuu suomalaisesta Classic Motocrossista. Siinä käydään läpi lajin tapahtumat vuodesta 1998, ja esitellään kaikki vähintään kolmeen osakilpailuun tänä vuonna osallistuvat kuljettajat. Paljon kuvia sisältävä kirja tulee myyntiin näillä näkymin marraskuussa 2003. Toimittajaksi on lupautunut Juha Monto, joka toivookin kirjaan kuvia ja vinkkejä kaikesta aiheeseen liittyvästä.


Classic Cupin osakilpailut 2003

Kauden 2003 osakilpailut ovat selvillä: Kaanaa 18.5., Lievestuore 20.7., Mikkeli 10.8. ja Heinola 14.9. Tälle kaudelle ei pelkästään classic-pyörille oleva kilpailu vielä onnistunut .  


Husqvarna 100 vuotta

Vuonna 2003 tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun ensimmäinen Husqvarna-moottoripyörä valmistettiin. Sen kunniaksi pidetään Huskvarnassa juhlaviikonloppu Helluntaina 8.-9.6. Kerho suunnitteli yhteiskuljetuksen järjestämistä mutta lähtijöitä ei ole löytynyt riittävästi. 

Ajamaan lähtevät: Juha Monto lähettää tammi-helmikuun aikana ilmoittautumiset, joten ottakaa yhteyttä häneen pikaisesti.


Jäsenmaksu 2003

Jäsenmaksu vuodelle 2003 on 14 euroa. Jäsentiedotteessa on ilmoitettu kerhon tilinumero, johon maksu tulee suorittaa tammikuun 2003 aikana. Näin varmistatte jäsentiedotteen saamisen myös jatkossa.

Classic Motocross säännöt 2003

Sääntöihin ei tule muita muutoksia kuin että kaudella 2003 luokassa A on takajousituksen maksimimitta 125 mm (100 mm + 25%) ja luokassa B 130 mm (100 mm + 30%). Tämän muutoksen jälkeen Suomen säännöt vastaavat jousituksen osalta kansainvälisiä sääntöjä.

Luokkajakoa ei muuteta kaudelle 2003. 

Classic Motocross des Nations 2002

Joukkue-MM ajettiin 8.9.  Sveitsissä. Luokassa 40+ Suomi sijoittui toiseksi ja 50+ seitsemänneksi. Jutun kilpailusta löydät täältä. Ensi vuoden kilpailu ajetaan Tanskassa.

Classic Motocross kilpailut 2002

Neljäs ja samalla Cupin viimeinen osakilpailu ajettiin 29.9. Lievestuoreella. Ruutulipun näki A/B/C-luokissa 22 kilpailijaa ja D-luokassa 16.
Cupin lopputilanne löytyy Classic Motocross -osiosta.

Edellinen osakilpailu ajettiin 18.8. Mikkelissä elokuun helteessä. Tulokset tästä, ja muistakin osakilpailuista, löytyvät Classic Motocross -osiosta.

Toinen osakilpailu ajettiin 16.6. Karkkilassa. Maailma on ihmeitä täynnä, ja sellainen kohtasi nyt Classic-crossareita: Karkkilan kilpailu ajettiin kuivassa säässä! 

Ensimmäinen osakilpailu ajettiin 26.5. Hyvinkäällä. Tuloslaskennan virheen vuoksi A/B/C-luokkien kilpailusta tuli harjoituslähtö sillä tuloksia ei saatu. Osallistuneilta ei peritty Karkkilassa osanottomaksua.

Kilpailukutsuja ulkomaisiin kisoihin on tullut paljon. Käykääpä katsomassa missä päin on mahdollista ottaa tuntumaa kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailukalenteri löytyy Classic Motocross -osiosta kohdasta Kisat 2002.


Classic Motocross -risteily 19. - 20.10.2002

On peruttu osanottajien vähyyden vuoksi.

Imatra Classic-viikonloppu 27. - 28.7.2002

Tarinaa ja kuvia tapahtumista kerhotiedotteessa 3/2002.

Imatran Moottorikerho järjesti lauantaina 27.7.2002 "Muistojen Imatran ajot" -näytösajon TT-pyörille.  Myös Giacomo Agostini oli paikalla ja tapahtumaa kävi seuraamassa n. 15.000  katsojaa! Imatran Ajon vanha hyvä maine on edelleen kova sana ja katsottavaa riittikin koko päiväksi.

TT:n yhteydessä oli myös Mustang-autojen paraati. 

Moottoripyörien kokoontumisajo Imatralla oli koko viikonlopun 26.-28.7.

Lisätietoja TT-tapahtumasta: http://www.imatranmoottorikerho.fi/

Tänä vuonna nähtävää tarjottiin vieläkin enemmän: sunnuntaina ajettiin motocross-pyörillä "Imatra scramble" -näytösajo Kurkvuoren motocross-radalla, joka on myös vanha MM-näyttämö. Rata oli tasoitettu vanhoille pyörille varmasti sopivaksi. 

Paikalla pidettiin myös rompetori.

Motocross-radan vieressä olevalla karting-radalla ajoivat mini-motot sunnuntaina omaa tapahtumaansa , joten tapahtumia oli varmasti riittävästi. 

Lisätietoja lajista: Scramble


Husqvarna Club Finland -kalenteri 2002

on julkaistu. Mustavalkoinen A3-kokoinen kalenteri sisältää 12 tyylikästä kuvaa pääosin jäsenten Husqvarnoista. Mukana on niin motocross, TT, katu kuin trialpyöriäkin. Lähes välttämätön hankinta jokaiselle merkistä kiinnostuneelle. Koska hintakaan ei ole kuin 5 eur + postitus 2 eur niin ainut ongelma on että näitä on tehty vain 30 kpl. 

Veijo Paappanen, puh. 014-281 615, 050-5524 880

CLASSIC MOTOCROSS -kokous 

pidettiin 24.11. 2001 Kangasalan Mobilia tieliikennemuseolla klo 10.00. Kokouksen pääasiat:

  

Sääntötarkennukset

- varikolla on jokaisen pyörän alla oltava suojamatto nestevuotojen varalta

- selkänumero on ehdoton edellytys, ilman sitä ei pääse ajamaan

- D-luokan numerolaatan väri määräytyy koneen kuutiotilavuuden mukaan

- kaikki maaliin ajaneet sijoittuvat omassa luokassaan tulosluettelon mukaiseen järjestykseen

- A/B/C luokkien lähdön ja D-luokan lähdön välissä tulee olla vähintään 15 minuutin tauko

- ilmoittautuminen on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen kilpailua SML:n virallisella lomakkeella. Jälki-ilmoittautuneilta peritään korotettu osallistumismaksu. Mikäli kilpailija ei pääse osallistumaan kilpailuun on siitä ilmoitettava järjestäjälle.

  

Sääntömuutos kaudelle 2003

- kaudella 2003 ajavat luokat A ja B samassa lähdössä, ja luokat C ja D samassa lähdössä. Muutoksen syynä on nykyisellä luokkajaolla syntyvät liian suuret vauhtierot.

- A-luokan yläikärajaa esitettiin nostettavaksi vuoteen 1969. Tämän esityksen voimaantulo päätetään kauden 2002 aikana.

  

Tiedotus

Classic Motocrossin viralliset tiedotuskanavat ovat Husqvarna Club Finlandin jäsentiedote ja internet-sivut.

  

Classic Motocross -arpajaiset

Käytiin läpi arpajaisten tuotot ja kustannukset.

  

Classic Motocross des Nations 2002

- ajetaan 7.-8.9.2002 Wohlenissa, Sveitsissä

- joukkueet valitaan ensimmäisen Classic Motocross Cupin osakilpailun jälkeen

- halukkaiden tulee ilmoittautua Veijo Paappaselle tai Juha Montolle kevään 2002 aikana

- Classic Motocross Team Finland maksaa kilpailun osallistumismaksun ja kuljettajalle ajopaidan sekä joukkueasusteena toimivan verryttelyasun. Mikäli kuljettajalla jo on nämä vaatekappaleet, hänelle myönnetään 500 mk matka-avustusta. Muista kuluista jokainen vastaa itse.

- lisätietoja näiden sivujen Classic Motocross -osiosta

  

Muut esille tulleet asiat

Juha Monto toi esiin mielipiteensä Classic Motocross Cupin muuttumisesta alkuperäisestä hauskasta jokamiehen harrastuksesta vakavaksi urheiluksi, jossa kilpailullisuus on saanut liian suuren huomion. Hän toivoi lajin suuntautuvan enemmän ns. perusharrastaja ystävällisemmäksi mm. helpottamalla ratoja (kilpailut sivuvaunukisojen yhteydessä) sekä kilpailullisuuden vähentämistä mm. palkitsemisen muuttamisella nykyisestä sijoitusperusteisesta kaikkien palkitsemiseksi. Näin hän toivoo mukaantulokynnyksen olevan uusille harrastajille mahdollisimman alhainen. Lisäksi hänen mielestään tarkkojen teknisten sääntöjen viilaaminen jäisi pois kun menestys ei olisi tärkeintä vaan osanotto. Lisenssipakko ja nykyinen turvallisuustaso (ensiapu kilpailupaikoilla) olisi säilytettävä ennallaan. 

  

Esitys sai mielipiteitä sekä puolesta että vastaan, mutta ei johtanut muutoksiin ensi kauden osalta.

 

  

Classic Motocross des Nations

  

eli joukkue-MM ajettiin 15.9.2001 Hollannissa. Suomalaiset menestyivät erinomaisesti! Raportti kisasta löytyy Classic motocross -osiosta.


CLASSIC MOTOCROSS CUPIN OSAKILPAILUT

on vuodelta 2001 nyt ajettu. Tulokset ja kertomukset (osittain) kilpailujen kulusta löytyvät näiltä sivuilta. Täydelliset kisaraportit kuvineen voit lukea jäsentiedotteista. 

Vuoden 2002 kilpailuajat ja paikat julkaistaan kevättalvella. Kannattaa seurata näitä sivuja. Täällä julkaistaan myös mahdolliset sääntömuutokset kuten kaikki muukin Classic Motocross Cupia koskeva aineisto.

V. 2001 osoitti lajin harrastajamäärän olevan jatkuvasti kasvussa, tosin D-luokkaan olisi odottanut enemmänkin ajajia. Lisenssikysymys saatiin ratkeamaan eduksemme tälle kaudelle eli koko kauden pystyi ajamaan 540 mk hintaisella lisenssillä. Ja varsinkin jos ajoi sekä A/B/C-lähdöissä että myös D-luokassa niin silloin ei yhtä kilpailua kohden enää jäänyt lisenssin hinnaksi paljoakaan. Korkea lisenssimaksuhan oli monella aiemmin syy miksi ei lähtenyt kisoihin mukaan vaikka mieli tekikin... No, ehkä tämä kausi avasi vielä epäröivien silmät ja ensi vuonna muutkin uskaltavat tulla mukaan ja saadaan puomi täyteen! Erityisesti 80- ja 90-lukujen CZ-pyörillä ajavien poissaolo on herättänyt ihmetystä, näitä D-luokkaan sopivia pyöriä kun kuitenkin on Suomessa melko paljon. A/B/C-luokissa osallistujia oli viimeisessä osakilpailussa jo 30 eli tätä menoa  loppuu kohta jo puomi kesken! Hienoa että ajajat ovat innolla mukana. Ja onhan se yleisöllekin mukavampaa kun on paljon ajajia seurattavana.

Laittakaahan pelit talven aikana kuntoon ja keväällä sitten tervetuloa ajamaan! (Muistakaa ilmoittautua viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailupäivää.)


HUSQVARNA CLUB FINLAND KOKOONTUMINEN 7.7.2001

Kerhon kokoontuminen pidettiin lauantaina 7.7.2001 Hyvinkään motocross-radalla. 

 


LINKÖPING 28. - 29.7.2001

  

Suomalaisten päätapahtumaksi ulkomailla on Classic Motocrossissa muodostunut Linköpingin kilpailu. Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut taas n. 10 ajajaa täältä, muut kuskit tulevat luonnollisesti pääosin Ruotsista mutta myös Norja, Tanska ja muutamat Keski-Euroopan maat ovat yleensä edustettuina. Viikonlopun aikana ajetaan lisäksi suuret TT-kilpailut sekä trialia (ainakin näissä myös suomalaisia mukana) ja speedwaytä ja enduroa. Kaikki siis classic-pyörillä. Ja yleisöä on paljon!

Raportti tapahtumista löytyy Husqvarna Club Finlandin jäsenjulkaisusta 4/2001.


© PMC 2003