Husqvarna Club
Finland
Etusivulle
Classic Cup
- Kisat 2010
- Salo 13.5.
- Kuopio 17.7.
Heinola 14.8.
- Pisteet 2010
- kuvia kisoista
- Säännöt 
- Tulokset 2000
- Tulokset 2001
- Tulokset 2002
- Tulokset 2003
- Tulokset 2004
- Tulokset 2005
- Tulokset 2006
- Tulokset 2007
- Tulokset 2008
- Tulokset 2009
- Joukkue-MM
- mx SM-taulukko 
- mx MM-taulukko
- mx naisten MM
 
In EnglishClassic Motocross Cup

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN <=tästä linkistä

Vanhoilla moottoripyörillä ajettava Classic Motocross Cup on vakiinnuttanut asemansa. Harrastajat ovat huomanneet että laji ei ole tiukkapipoista huippu-urheilua, vaan kyse on puhtaasta harrastuksesta, jota tehdään omaksi iloksi. Tässä sarjassa ei ole pakko mennä lenkille joka päivä, ja kuntopiirinkin voi tuntea vain nimeltä, jos edes silläkään. Tosin tällä asenteella täytyy sitten hyväksyä sekin että palkintokorokkeelle ei taida olla asiaa, sillä mukana on myös todella vauhdikkaasti eteneviä kuljettajia, joilta ei voimakaan lopu kesken. Joka tapauksessa tarkoituksena on päästä kilvanajon makuun hauskalla tavalla. Kilpailuerän pituus on 10 min + 2 krs, joten siitä selviää normaalilla kunnolla mukavasti.

Harrastuksen toinen puoli (ja ainakin aluksi eniten aikaa vievä) on tietenkin pyörän kunnostus. Harvalla on jäänyt tallin perukoille seisomaan kilpailuun valmis 20-50 vuotta vanha crossipyörä, joten osien hankkiminen ja/tai tekeminen sekä ajokin kisakuntoon laittaminen on yleensä ensimmäinen askel kohti Classic Cupin iloista veljeskuntaa. Nykyisin pyöriä tosin on jo sen verran että kisavalmiin pyörän hankkiminen on myös mahdollista. Vinkkejä pyörän ja osien hankintaan saa hyvin esim. liittymällä Husqvarna Club Finlandin jäseneksi.

Pyörät vm. 1968 ja sitä vanhemmat ajavat luokassa A, vm. 1969-74 luokassa B ja 1975-79 luokassa C. Luokassa D ei ole ikärajaa vaan siihen pääsee pyörällä, jossa on ilmajäähdytys, rumpujarrut ja stereo- tai monoperä mutta ei linkkusysteemiä. Luokka jaetaan moottorin tilavuuden mukaan luokiksi D1 = 250 cc ja D2 = 500 cc. Uusi luokka E on vm 1987 ja vanhemmille pyörille, joissa saa olla monoperä, saa olla edessä levyjarru mutta takana täytyy olla alkuperäisasenteinen rumpujarru. Keula voi olla perinteinen tai alkuperäisasenteinen up-side-sown. Sivuvaunuissa ajokin on oltava luokassa SV1 vuosimallia 1986 tai vanhempi, lisäksi vaaditaan tehdasasenteisesti ilmajäähdytetty moottori ja takana stereoperä. Etujousituksen on oltava keinuhaarukkamallinen kahdella iskunvaimentajalla. Ei ns. "kevytsivareita". Luokka SV2 on pyörille vm. 1989 ja vanhemmat. Kaikkiin luokkiin vaaditaan kuljettajalta vähintään ns. Classic-lisenssi tai kilpailupaikalta ostettava kertalisenssi. 

Ajaja saa kilpailunumeronsa Veijo Paappaselta ilmoittautuessaan ensimmäiseen kilpailuunsa. Numero on pysyvä niin kauan kuin ajaa sarjassa. Mikäli ei osallistu vuoden aikana yhteenkään kilpailuun, numero voidaan antaa seuraavalla kaudella uudelle ajajalle. Kaikissa luokissa käytetään kuutiotilavuuden mukaisia numerolaatan värejä.

Classic-crossarit ovat tyylikästä väkeä. Kierroslaskenta ja katsojat ovat iloisia siitä, että kaikilla ajajilla (sivuvaunuissa myös matkustajalla) on kilpailunumero myös selässä. Numeron tulee olla musta valkealla pohjalla. Pohjan koko on oltava vähintään 25 x 25 cm ja numeron mahdollisimman selkeä. Tämä on ehdoton vaatimus, ilman selkänumeroa ei radalle ole asiaa!

Vuoden 2010 joukkue-MM ajetaan Italissa. Täällä ajetaan jo tosissaan eli kuntopiirin tuntemuskaan ei ole haitaksi. Luokat on jaettu kuljettajan ja pyörän iän mukaan niin että 60+ vuotiaat ajavat pyörillä vm. –65 ja vanhemmat, 50+ vuotiaat pyörillä vm. –70 ja vanhemmat sekä 35+ vuotiaat, joiden pyörät saavat olla vm. –72 ja sitä vanhempia. Joukkueessa on 4 ajajaa, tai vain 3 jos osallistuvia maita on yli 12. Suomen joukkueisiin kilpailijat pyritään valitsemaan Classic Motocross Cupiin osallistuvista kuljettajista. Suomi on menestynyt kisoissa yleensä hyvin.

Myös henkilökohtaisesta Euroopan mestaruudesta ajetaan kaudella 2010. Sarjan osakilpailut löytyvät "Kisat 2010" -linkin takaa. Kilpailuissa on kaksi erää ja kaikki erät lasketaan lopputuloksissa yhteen. Luokat ovat muuten samat kuin joukkue-MM:ssä mutta lisäksi on luokka 66+.

Kaikkien Classic Motocrossiin liittyvien asioiden tiedotuskanavat ovat Husqvarna Club Finlandin jäsentiedotteet ja nämä internet-sivut. 


© PMC 2003